Svein Frantzen
Svein Frantzen driver Sjøvollen Gård, på Vestvågøy. Han er 4. generasjon, og overtok gården etter sine foreldre i 1989.
Tidligere drev han med melkeproduksjon, men la om driften til sau med ca 170 vinterfôra sauer. I dag kombinerer han saueholdet med sesongarbeid på fiskebruk om vinteren og arbeid på slakteri på høsten.
Bruket har store utmarkbeiteressurser som er tilgjengelig like ved gården, og som giret godt bilde av oppveksten for Lofotlammene. Her slippes sauene på beite tidlig i mai med tilgang til strandsonen om våren, til beiting opp mot høyfjellet ved Skott tinden utover sommeren. Dyrene får tilgang til frodig beitegras og urter utover sommeren. Sjørokk og havsalt overrisler beitene, og på den måten blir Lofotlammet Norges prè salè dvs ferdig saltet fra naturens side.
Noe av motivasjonen for å drive med sau er ønske om å benytte de frodige beiteressursene som ligger lett tilgjengelig. Slåttemark blir høstet til vinterfôr og disse arealer ville ellers ha grodd over hvis det ikke hadde vært for at vi hadde husdyr i området.