INDREFILET
Krydre fileten med salt og pepper. Brun kjøttet i ca. 5 minutter i stekepanne. Pass på at varmen ikke er for sterk. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.
YTREFILET
Krydre fileten med salt og pepper. Brun kjøttet på sterk varme med fettsiden ned i stekepannen. Stek fileten deretter i ovn ved 180 C til kjernetemperatur 65 C (ca. 20-25 minutter). La kjøttet hvile i 10 minutter før servering. Om ønskelig kan fettet skjæres bort før servering, men husk at fett fra Lofotlam inneholder fettløselige vitaminer og antioksidanter.
TILBEHØR
400 gram grønnsaker (asparges, sukkererter og broccoli) skjæres i biter og forvelles i lettsaltet vann. Skjær 1 løk i båter. Stek båtene i smør og kok inn med 2 dl hvitvin. Bland inn grønnsakene. Rør inn smør og smak til med salt og pepper. OBS: Det må ikke koke! Server lammefileten med grønnsaker, båndpasta eller potetmos av mandelpoteter.
Lammefileten kan også serveres med lettkokte grønnsaker, mandelpotet og rødvinsaus.