INGREDIENSER (6 PERSONER)
1 stk lammelår på ca 2,5 kg
2 ts salt
1 ts pepper
4 stilker frisk rosmarin eller 1,5 ts tørket
3 båter hvitløk
1 stk løk i båter
3 stk gulrøtter
ca. 1l vann
SAUS
ca 8 dl stekesjy
4 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
1 ss solbærsaft eller rødvin
1 ts soyasaus
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
FREMGANGSMÅTE
1. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
2. Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn steketermometer. Hell på ca. 1 liter vann.
3. Stek på 125 C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70 C er den gjennomstekt.
4. La steken hvile i minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen.
5. Kok opp sjyen fra steken. Tilsett jevningen (hvetemel + vann) i en tynn stråle mens du rører godt. La det koke i ca. 10 minutter. Smak til med solbærsaft/rødvin, soyasaus, salt og pepper.
6. Serveres med f.eks fløtegratinerte poteter/stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.