Gå til hovedinnhold

Fårikål

Norges ubestridte nasjonalrett Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.

1. Del hodekålen i båter

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene

3. Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt (når kjøttet er mørt løsner det fra benet), ca. 1-2 timer.

4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strå da litt hveetemel (3-4 ss) mellom lagene.

5. Serveres med kokte poteter.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.