Gå til hovedinnhold

Om Lofotlam

Lofotlam er en matspesialitet med kvalitet og smak preget av Lofotens unike natur.

Lofotlam er en matspesialitet med kvalitet og smak preget av Lofotens unike natur.

Gjennom årtusener har de grønne fjellsidene utviklet en helt spesiell flora – et beitegrunnlag bestående av næringsrike urter og frodig beitegras, naturlig saltet av havsalt som vind og uvær fører med seg. Frisk tang fra Nordishavet er også en naturlig del av beitegrunnlaget.

Vi sier at Lofotlam er Norges «pré-salé», fordi kjøttet smakssettes av det saltholdige beitet.

Sauehold i Lofoten har lange tradisjoner. Aktive sauebønder har drevet et systematisk avlsarbeid og fått fram gode dyr. Kombinasjonen av god avl, næringsrikt beite og lammenes muskelbruk i bratte fjellsider, fører til at fettet blir marmorert inn i kjøttet. Dette gjør at Lofotlammet får en god kjøttfylde, unik mørhet og særegen aroma.

Lofotlam er et beskytta merkenavn som bare kan benyttes av godkjente gårder i Lofoten. Kravene vi stiller til våre produsenter, er langt strengere enn de krav som myndighetene setter til trygg mat.Vi er stolte av å drive et sauehold som både tar vare på miljøet, utnytter utmarksressursene og gir norske forbrukere et produkt i verdensklasse.

Lofotlammene på Uttakleiv beiter helt i havkanten, og er godt vant med turister.

 

 

Lofotlam selges hos utvalgte Rema 1000 butikker, og hos noen restauranter i Lofoten.

Se oversikt over hvor du kan kjøpe Lofotlam

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.