Gå til hovedinnhold

Lofotlam til Italia

Lofotlam har vært i Italia for å lansere våre utmerkede produkter for det italienske restaurantmarkedet.

Lofotlam på menyen hos Italienske Michelin-restauranter
Denne uken reiste markedssjef Kennenth Kuraas til Milano i Italia for å forberede lanseringen av deres unike Lofotlam hos Italienske Michelinrestauranter.

– Det er Innovasjon Norge som har tatt initiativ til et prosjekt hvor hensikten er å introdusere norske produkter i det Italienske premiumsegmentet. Vi synes det er svært hyggelig at Lofotlam ble invitert med, påpeker Kenneth.
På mange måter er dette et pilotprosjekt for hele den norske kjøttbransjen som har svært lite erfaring med eksport.

– Effekten av subsidiering av landbruket gjør at kostnaden i stor grad legges på de enkelte landbruksvarene, slik som kjøtt, og reduserer konkurransekraften vår betydelig slik at vi ikke har mulighet til å konkurrere i de vanlige markedene utenfor Norge. Derfor blir det blir spennende å se hvilke muligheter som ligger i våre fremste premiumprodukter, forklarer Kenneth.

Noe av det viktigste han gjorde på turen var å formidle Lofotlammenes egen historie som vil bli en viktig del av opplevelsen i restaurantene.
Ute i det Lofotske havgapet, hvor de grønne gressidene strekker seg fra fjæresteinene til toppen av tinderekkene, svøper øyriktes salte havvinder all vegetasjon, og gir kjøttet til Lofotlammene en naturlig touch av salt.

Kombinasjonen av god avl, næringsrikt beite og lammenes muskelbruk i de bratte fjellsidene, fører til en unik marmorering av fettet inn i lammekjøttet.
Dette gir kjøttet god fylde, unik mørhet og en særegen aroma, og har gjort Lofotlam til en geografisk beskyttet merkevare med klar sammenheng mellom Lofotens unike natur og kvaliteten på kjøttet.

– Vi har ordnet markedsmateriell både på engelsk og italiensk slik hver enkelt restaurant kan lese seg opp før de serverer lammene. Går alt etter planen kan de første Michelin-gjestene få servert lofotlam allerede i november, avslutter Kenneth.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.