Gå til hovedinnhold

Lofotlam i markedet

Sankingen avLofotlam er i gang og de første 500 lam er nå på vei ut i markedet. Sommeren i nord har vært kjølig og delvis regnfull. Dette gir optimale forholdfor i beitene både for sau og lam med næringsrikt beitegras og smakfulle urter. Etter sanking veies lammene og bonden gjør holdvurdering for å plukke ut lam som har god muskelfylde. Dette er et spesielt handverk som krever lang erfaring og god kunskap om vekst og utvikling av eksteriør. Grunnlaget for å få et lam med god muskelfylde, mørt og saftig kjøtt starter fra lammet er født. Godt tilsyn, rikelig tilgang på frodige beiter og mosjon er avgjørende. Lofoten har de beste naturgitte forhold for sauehold, og i tillegg har vi aktive bønder som kjenner de lokale forhold og utnytter de på en bærekraftig måte.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.