INGREDIENSER
4 lammeskanker
salt og pepper
1 ss hvetemel
1 ts korianderfrø
2 ss frisk rosmarin
2 ss frisk timian
2 hvitløksbåter
1 ss olivenolje
2 ss demerara-sukker
2 ss balsamico-eddik
1 dl tørr hvitvin
5 dl kjøttkraft
1 boks hermetiske tomater
2 gulrøtter
2 fennikel
2 persillerøtter, evt. sellerirot
2 ss smør
FREMGANGSMÅTE
Tørk godt av kjøttet i kjøkkenpapir. Krydre kjøttet med salt og pepper, og snu det i hvetemel. Knus korianderfrø i morter, finhakk rosmarin, timian og hvitløk, og strø over. Brun kjøttet godt på alle sider i olivenolje i jerngryte på sterk varme. Ta opp de brunede kjøttstykkene. Ha i sukker; la det bli brunt, men ikke brent. Tilsett eddik og hvitvin i gryta. Kok inn til halv mengde. Tilsett kraft og grovhakkede tomater. Kok opp. Legg i kjøttet. Kok ferdig under lokk på svak varme i 2-2 1/2 time. Smak til med salt og pepper.