Tilbake til Oppskrifter

Lammeskank av Lofotlam


INGREDIENSER

4 lammeskanker
salt og pepper
1 ss hvetemel
1 ts korianderfrø
2 ss frisk rosmarin
2 ss frisk timian
2 hvitløksbåter
1 ss olivenolje
2 ss demerara-sukker
2 ss balsamico-eddik
1 dl tørr hvitvin
5 dl kjøttkraft
1 boks hermetiske tomater
2 gulrøtter
2 fennikel
2 persillerøtter, evt. sellerirot
2 ss smør


FREMGANGSMÅTE

Tørk godt av kjøttet i kjøkkenpapir. Krydre kjøttet med salt og pepper, og snu det i hvetemel. Knus korianderfrø i morter, finhakk rosmarin, timian og hvitløk, og strø over. Brun kjøttet godt på alle sider i olivenolje i jerngryte på sterk varme. Ta opp de brunede kjøttstykkene. Ha i sukker; la det bli brunt, men ikke brent. Tilsett eddik og hvitvin i gryta. Kok inn til halv mengde. Tilsett kraft og grovhakkede tomater. Kok opp. Legg i kjøttet. Kok ferdig under lokk på svak varme i 2-2 1/2 time. Smak til med salt og pepper.

Skriv ut

Flere Oppskrifter

Lammeskank av Lofotlam
Slik tilbereder du en saftig og mør rett med Lammeskank. En skikkelig festmiddag!
Klassisk lammestek
Du trenger ikke være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer.
Honningglasert lammeribbe
Dette er snaddermat! Lammeribbe glasert med honning og chili - det er verdt å prøve. Ribba kan stekes i ovn eller legges på grillen.
Lammefilet
Av Lofotlam får du lammefilet som smelter på tungen og ytrefilet med en ubetydelig fettrand som gir mer smak og saftighet.
Fårikål
Norges ubestridte nasjonalrett Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.
Lammeragù
Slik lager du din egen Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt»). En matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.