Slik lager du din egen Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt»). En matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.
INGREDIENSER (TIL 6 PERSONER)
2 kg lammebog
2 ss smør til steking
8 småløk
200 g sopp
4 neper
4 persillerot
2 gulrot
1 laurbærblad
1 ts salt
8 småpoteter
2 ss hvetemel
4 ss vann
FREMGANGSMÅTE
1. Del bogen i passende serveringsstykker. Brun kjøttet i en panne
2. Hell over vann til det dekker kjøttet. Ha i salt og laurbærblad. La kjøttet småkoke i 1,5 timer. Skum av underveis.
3. Rens og del opp grønnsakene. Skjær sopp og neper i båter, persillerot og gulrøtter i skiver på skrå og la småløken og potetene være hele.
4. Brun sopp og løk i en stekepanne. Ha alle grønnsakene i kjøttet. La det koke i en halv time til.
5. Rist hvetemel ut i vann og hell det i gryten udner omrøring til du får en passe tykk saus.
Skriv ut