Tilbake til Oppskrifter

Lammefilet

Av Lofotlam får du lammefilet som smelter på tungen og ytrefilet med en ubetydelig fettrand som gir mer smak og saftighet.

INDREFILET
Krydre fileten med salt og pepper. Brun kjøttet i ca. 5 minutter i stekepanne. Pass på at varmen ikke er for sterk. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.

YTREFILET
Krydre fileten med salt og pepper. Brun kjøttet på sterk varme med fettsiden ned i stekepannen. Stek fileten deretter i ovn ved 180 C til kjernetemperatur 65 C (ca. 20-25 minutter). La kjøttet hvile i 10 minutter før servering. Om ønskelig kan fettet skjæres bort før servering, men husk at fett fra Lofotlam inneholder fettløselige vitaminer og antioksidanter.

TILBEHØR
400 gram grønnsaker (asparges, sukkererter og broccoli) skjæres i biter og forvelles i lettsaltet vann. Skjær 1 løk i båter. Stek båtene i smør og kok inn med 2 dl hvitvin. Bland inn grønnsakene. Rør inn smør og smak til med salt og pepper. OBS: Det må ikke koke! Server lammefileten med grønnsaker, båndpasta eller potetmos av mandelpoteter.

Lammefileten kan også serveres med lettkokte grønnsaker, mandelpotet og rødvinsaus. 

Skriv ut

Flere Oppskrifter

Honningglasert lammeribbe
Dette er snaddermat! Lammeribbe glasert med honning og chili - det er verdt å prøve. Ribba kan stekes i ovn eller legges på grillen.
Lammefilet
Av Lofotlam får du lammefilet som smelter på tungen og ytrefilet med en ubetydelig fettrand som gir mer smak og saftighet.
Klassisk lammestek
Du trenger ikke være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer.
Lam Chili Con Carne
Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.
Lammeskank av Lofotlam
Slik tilbereder du en saftig og mør rett med Lammeskank. En skikkelig festmiddag!
Fårikål
Norges ubestridte nasjonalrett Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.