Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.
INGREDIENSER
400 g kjøttdeig av lam
1 stk finhakket løk
2 båt finhakket hvitløk
½ stk finhakket rød chili
2 ss margarin eller olje
1 boks hermetiske tomater
1 boks chilibønner
2 stk rød paprika i biter
1 ts chilipulver
½ ts malt spisskummen
½ ts salt
FREMGANGSMÅTE
1. Brun kjøttdeigen i 2 omganger sammen med løk,
hvitløk og chili på god varme. Rør med en gaffel under stekingen,
slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt.
2. Hell over tomatene og la det surre i 3-4 minutter.
3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter.
Server gjerne gryteretten med salat og brød.
Skriv ut