Tilbake til Oppskrifter

Lam Chili Con Carne

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

INGREDIENSER
400 g  kjøttdeig av lam
1 stk finhakket løk 
2 båt finhakket hvitløk 
½ stk finhakket rød chili 
2 ss  margarin eller olje
1 boks  hermetiske tomater 
1 boks  chilibønner 
2 stk  rød paprika i biter
1 ts  chilipulver
½ ts  malt spisskummen 
½ ts  salt 

FREMGANGSMÅTE

1. Brun kjøttdeigen i 2 omganger sammen med løk, 
hvitløk og chili på god varme. Rør med en gaffel under stekingen,
slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt.

2. Hell over tomatene og la det surre i 3-4 minutter.

3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter.

Server gjerne gryteretten med salat og brød.

Skriv ut

Flere Oppskrifter

Lam Chili Con Carne
Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.
Lammeskank av Lofotlam
Slik tilbereder du en saftig og mør rett med Lammeskank. En skikkelig festmiddag!
Lammefilet
Av Lofotlam får du lammefilet som smelter på tungen og ytrefilet med en ubetydelig fettrand som gir mer smak og saftighet.
Honningglasert lammeribbe
Dette er snaddermat! Lammeribbe glasert med honning og chili - det er verdt å prøve. Ribba kan stekes i ovn eller legges på grillen.
Klassisk lammestek
Du trenger ikke være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer.
Lammeragù
Slik lager du din egen Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt»). En matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.