Tilbake til Oppskrifter

Klassisk lammestek

INGREDIENSER (6 PERSONER)
1 stk lammelår på ca 2,5 kg
2 ts salt
1 ts pepper
4 stilker frisk rosmarin eller 1,5 ts tørket
3 båter hvitløk
1 stk løk i båter
3 stk gulrøtter
ca. 1l vann

SAUS 
ca 8 dl stekesjy
4 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
1 ss solbærsaft eller rødvin
1 ts soyasaus
1/2 ts pepper
1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE 
1. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.

2. Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn steketermometer. Hell på ca. 1 liter vann.

3. Stek på 125 C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70 C er den gjennomstekt.

4. La steken hvile i minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen.

5. Kok opp sjyen fra steken. Tilsett jevningen (hvetemel + vann) i en tynn stråle mens du rører godt. La det koke i ca. 10 minutter. Smak til med solbærsaft/rødvin, soyasaus, salt og pepper.

6. Serveres med f.eks fløtegratinerte poteter/stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille. 

Skriv ut

Flere Oppskrifter

Lam Chili Con Carne
Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.
Lammeskank av Lofotlam
Slik tilbereder du en saftig og mør rett med Lammeskank. En skikkelig festmiddag!
Lammeragù
Slik lager du din egen Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt»). En matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.
Klassisk lammestek
Du trenger ikke være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer.
Honningglasert lammeribbe
Dette er snaddermat! Lammeribbe glasert med honning og chili - det er verdt å prøve. Ribba kan stekes i ovn eller legges på grillen.
Lammefilet
Av Lofotlam får du lammefilet som smelter på tungen og ytrefilet med en ubetydelig fettrand som gir mer smak og saftighet.