Tilbake til Oppskrifter

Lammeragù

Slik lager du din egen Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt»). En matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus. 

Ingredienser (til 6 personer)
2 kg lammebog
2 ss smør til steking
8 småløk
200 g sopp
4 neper
4 persillerot
2 gulrot
1 laurbærblad
1 ts salt
8 småpoteter
2 ss hvetemel
4 ss vann 

Fremgangsmåte
1.  Del bogen i passende serveringsstykker. Brun kjøttet i en panne

2. Hell over vann til det dekker kjøttet. Ha i salt og laurbærblad. La kjøttet småkoke i 1,5 timer. Skum av underveis. 

3. Rens og del opp grønnsakene. Skjær sopp og neper i båter, persillerot og gulrøtter i skiver på skrå og la småløken og potetene være hele.

4. Brun sopp og løk i en stekepanne. Ha alle grønnsakene i kjøttet. La det koke i en halv time til.

5. Rist hvetemel ut i vann og hell det i gryten udner omrøring til du får en passe tykk saus. 

Skriv ut

Flere oppskrifter

Fårikål

Norges ubestridte nasjonalrett Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.

Vis oppskrift

Honningglasert lammeribbe

Dette er snaddermat! Lammeribbe glasert med honning og chili - det er verdt å prøve. Ribba kan stekes i ovn eller legges på grillen.

Vis oppskrift

Lam Chili Con Carne

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

Vis oppskrift

Lammeskank av Lofotlam

Slik tilbereder du en saftig og mør rett med Lammeskank. En skikkelig festmiddag!

Vis oppskrift

Lammefilet

Av Lofotlam får du lammefilet som smelter på tungen og ytrefilet med en ubetydelig fettrand som gir mer smak og saftighet.

Vis oppskrift

Klassisk lammestek

Du trenger ikke være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer.

Vis oppskrift