Tilbake til Oppskrifter

Lam Chili Con Carne

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

Ingredienser
400 g  kjøttdeig av lam
1 stk finhakket løk 
2 båt finhakket hvitløk 
½ stk finhakket rød chili 
2 ss  margarin eller olje
1 boks  hermetiske tomater 
1 boks  chilibønner 
2 stk  rød paprika i biter
1 ts  chilipulver
½ ts  malt spisskummen 
½ ts  salt 

Fremgangsmåte

1. Brun kjøttdeigen i 2 omganger sammen med løk, 
hvitløk og chili på god varme. Rør med en gaffel under stekingen,
slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt.

2. Hell over tomatene og la det surre i 3-4 minutter.

3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter.

Server gjerne gryteretten med salat og brød.

 
Skriv ut

Flere oppskrifter

Lammeragù

Slik lager du din egen Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt»). En matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.

Vis oppskrift

Klassisk lammestek

Du trenger ikke være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer.

Vis oppskrift

Fårikål

Norges ubestridte nasjonalrett Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.

Vis oppskrift

Lammefilet

Av Lofotlam får du lammefilet som smelter på tungen og ytrefilet med en ubetydelig fettrand som gir mer smak og saftighet.

Vis oppskrift

Honningglasert lammeribbe

Dette er snaddermat! Lammeribbe glasert med honning og chili - det er verdt å prøve. Ribba kan stekes i ovn eller legges på grillen.

Vis oppskrift

Lammeskank av Lofotlam

Slik tilbereder du en saftig og mør rett med Lammeskank. En skikkelig festmiddag!

Vis oppskrift