Tilbake til Oppskrifter

Honningglasert lammeribbe

Dette er snaddermat! Lammeribbe glasert med honning og chili - det er verdt å prøve. Ribba kan stekes i ovn eller legges på grillen.

INGREDIENSER
2 kg lammeside 
1 ½ ts salt 
1 ts pepper
1 dl honning
1 dl soyasaus
1 stk rød chili
1 båt hvitløk 

Fremgangsmåte

1. Sag gjerne beina på ribba slik at den blir lettere å skjære opp etter steking. Fjern overflødig fett. Legg den i en ildfast form.

2. Bland sammen honning, soyasaus, finhakket hvitløk og chili. Pensle dette på ribba. Strø på salt og pepper, og dekk den med aluminiumsfolie.

3. Sett ribba i ovnen på 175 °C i ca. 45 minutter. Ta av aluminiumsfolien, pensle en gang til og stek videre i ca. 45 minutter.

4. Skru opp varmen til 225 °C, pensle på nytt og stek i ytterligere 15 minutter. Du kan også sette den under grillen noen få minutter for å få sprø overflate. Server gjerne med bakt potet.

 

Skriv ut

Flere oppskrifter

Klassisk lammestek

Du trenger ikke være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer.

Vis oppskrift

Fårikål

Norges ubestridte nasjonalrett Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.

Vis oppskrift

Lam Chili Con Carne

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

Vis oppskrift

Lammeskank av Lofotlam

Slik tilbereder du en saftig og mør rett med Lammeskank. En skikkelig festmiddag!

Vis oppskrift

Lammeragù

Slik lager du din egen Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt»). En matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.

Vis oppskrift

Lammefilet

Av Lofotlam får du lammefilet som smelter på tungen og ytrefilet med en ubetydelig fettrand som gir mer smak og saftighet.

Vis oppskrift