Tilbake til Oppskrifter

Fårikål

Ingredienser (til 10 personer)
4 kg fårikålkjøtt
4 kg hodekål
4 ts salt
4 ss hel pepper
8 dl vann

Fremgangsmåte
1. Del hodekålen i båter

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene

3. Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt (når kjøttet er mørt løsner det fra benet), ca. 1-2 timer.

4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strå da litt hveetemel (3-4 ss) mellom lagene.

5. Serveres med kokte poteter.

Skriv ut

Flere oppskrifter

Lam Chili Con Carne

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

Vis oppskrift

Honningglasert lammeribbe

Dette er snaddermat! Lammeribbe glasert med honning og chili - det er verdt å prøve. Ribba kan stekes i ovn eller legges på grillen.

Vis oppskrift

Lammefilet

Av Lofotlam får du lammefilet som smelter på tungen og ytrefilet med en ubetydelig fettrand som gir mer smak og saftighet.

Vis oppskrift

Klassisk lammestek

Du trenger ikke være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer.

Vis oppskrift

Lammeskank av Lofotlam

Slik tilbereder du en saftig og mør rett med Lammeskank. En skikkelig festmiddag!

Vis oppskrift

Lammeragù

Slik lager du din egen Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt»). En matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.

Vis oppskrift